Spicy kip tandoori met veel garam masala

Spicy kip tandoori met veel garam masala

Smulweb imageSmulweb

Spicy kip tandoori met veel garam masala. Drumsticks worden gemarineerd in een mix van garam masala, chilipoeder, komijnpoeder, limoensap, yoghurt en knoflook. Bakken in de oven en daarna afwerken onder de grill. Heerlijk met een yoghurt dip of knoflooksaus.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Spicy kip tandoori met veel garam masala op tafel.

  1. Was de drumsticks, dep droog met keukenpapier en snijd ze op de dikke delen licht in (niet te diep).
  2. Leg ze in een grote ovenschaal op aluminiumfolie.
  3. Neem een pan, doe er olie in en fruit geperste knoflook en geraspte gember aan. Roerbak een minuutje.
  4. Voeg nu garam masala, chilipoeder en komijnpoeder toe en roerbak nog een minuutje mee. Laat het mengsel nu even afkoelen en doe het in een schaal.
  5. Voeg daar het limoensap, een kopje yoghurt en een snufje zout aan toe.
  6. Doe de drumsticks erbij en meng alles goed door elkaar. Wrijf de marinade erin en laat afgedekt 60 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  7. Verspreid de gemarineerde kip op de folie in de ovenschaal, bakplaat of braadslede.
  8. Zet het geheel in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden en bak de kip gaar in ongeveer een half uur. Draai ze wel een keer. Prik in de dikste drumstick en als dat erg soepel gaat en kipdeel vocht verliest, zijn ze gaar.
  9. Geef de kip enkele minuten een tik met de grill zodat deze krokant wordt.
  10. Haal de kip uit de oven, serveer met een yoghurt dip (Tzatziki) of Aioli en garneer met enkele limoenschijfjes per persoon. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden