Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Prinsessenbonen met peren en spek op tafel.
- Was de boontjes, haal ze af en breek ze doormidden.
- Verwarm de HELFT van de boter. Fruit daarin de HELFT van de uien glazig.
- Was de boontjes nog een tweede keer en doe ze met het aanhangende water en 1 theelepel zout, bij de uitjes.
- Laat de boontjes LANGZAAM aan de kook komen, dan hoeft er geen extra water te worden toegevoegd.
- Snijd de peren overlangs (dus in de lengterichting) in vieren. Verwijder schil, klokhuis en steeltje en snijd de kwarten nog een keer door.
- Leg de peertjes bij de boontjes als deze 15-20 minuten hebben gekookt.
- Verwarm intussen de rest van de boter in een koekenpan. Fruit daarin de rest van de uien en bak er de spekreepjes langzaam in uit.
- Controleer of de boontjes gaar zijn. Giet het kooknat af en schud er de ui met spekjes en de peterselie door.