Mexicaanse quinoa

Mexicaanse quinoa

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Mexicaanse quinoa schotel met bonen en maïs. Met de smaak van knoflook, jalapeño, koriander en limoen. Maak het gerecht af met een lepeltje crème fraîche.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 Rode peper
  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Mexicaanse quinoa op tafel.

  1. Fruit de knoflook en jalapeño in wat olie op laag vuur, totdat ze zacht zijn. Voeg quinoa, bonen, maïs, specerijen en zongedroogde tomaten toe en bak kort even mee.
  2. Blus af met zoveel bouillon, totdat de quinoa net onderstaat en zet het vuur zacht.
  3. Voeg steeds opnieuw wat bouillon toe als de vorige bijna is opgenomen. De quinoa is klaar als de bouillon is opgenomen (je hoeft waarschijnlijk niet alle bouillon te gebruiken) en er een vliesje om de quinoa is ontstaan.
  4. Breng de quinoa eventueel nog verder op smaak met limoensap, zout en peper.
  5. Snijd de avocado's doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in plakken en lepel vervolgens het vruchtvlees uit de schil.
  6. Verdeel de avocado en koriander over de quinoa en serveer.
  7. Schep eventueel nog een lepeltje crème fraîche erbij om het gerecht af te maken.
eet smakelijk