Gegratineerde italiaanse aardappelpuree

Gegratineerde italiaanse aardappelpuree

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gratin van Italiaanse aardappelpuree met buffelmozzarella en Grana Padano of Parmezaanse kaas. Gegratineerd in de oven tot de korst mooi bruin is. Beleef een authentiek Italiaans moment met deze smaakvolle schotel.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Buffelmozzarella

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gegratineerde italiaanse aardappelpuree op tafel.

  1. Schil de aardappels en kook ze in zout water gedurende 20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn.
  2. Snijd de buffelmozzarella in kleine stukken en rasp voldoende Grana Padano of Parmezaanse kaas. Meng deze met olijfolie, melk, peterselie, basilicum en nootmuskaat.
  3. Voeg het kaasmengsel toe aan de fijngestampte aardappels en meng goed door elkaar. Proef even en breng hoog op smaak met zwarte peper en een snufje zout.
  4. Vet een ovenschaaltje in met wat olijfolie en vul het gelijkmatig met de puree.
  5. Zet de ovenschotel in een voorverwarmde heteluchtoven op 200 graden en laat ongeveer 10 minuten gratineren tot de korst mooi bruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelpuree