- 1 el Vloeibare margarine
- 750 g Spinazie uit de diepvries
- 200 g Philadelphia
Bereidingswijze
Zet in 24 stappen deze heerlijke Ovenschotel spinazie philadelphia kip en champignons op tafel.
- Laat de spinazie slinken in een wok en laat deze daarna goed uitlekken.
- Kook 4 eieren in 8 minuten hard.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Snijd de uien in stukjes.
- Snijd de knoflook fijn.
- Hak de spinazie fijn.
- Bestrooi de kip met peper/ zout en kerriepoeder.
- Bak de kipblokjes in een wok met bakboter en een flinke klont kruidenboter, lichtbruin.
- Bak in een koekenpan de champignons en knoflook in bakboter en kruidenboter, lichtbruin en voeg ze bij de kip.
- Bak daarna in het overgebleven vet, de uien glazig en voeg deze ook bij de kip.
- Bak de spekblokjes bruin en voeg deze ook bij de kip.
- Roer de Philadelphia door het kipmengsel en voeg, als de Philadelphia "gesmolten" is, de spinazie toe.
- Neem de wok van het vuur.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kluts de overige 5 eieren met de kookroom en ongeveer de helft van de geraspte kaas en wat peper en zout.
- Roer ongeveer de helft door het spinazie/kipmengsel.
- Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de aardappelschijfjes.
- Verdeel het spinaziemengsel over de aardappelschijfjes.
- Giet hierover de rest van het eiermengsel.
- Bestrooi met de overgebleven geraspte kaas.
- Oven op 200 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
- Garneer met plakjes hardgekookt ei.
- Eet smakelijk!