Pizza stromboli

Pizza stromboli

Smulweb imageSmulweb

Pizza Stromboli, in een handomdraai gevuld en in de oven getoverd. Laat het deeg rijzen en vul met bijvoorbeeld tomatensaus, gehakt, groente en olijven. Na 30 minuten in de oven heb je een heerlijke, knapperige pizza-roll om van te smullen!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 ml Water
  • 1 ml Tomatensap
  • 0.2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Pizza stromboli op tafel.

  1. Los, indien nodig, de gist op in het lauwe water en laat 10 minuten staan. Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel met het zout, de olijfolie en de suiker in het kuiltje. Kneed gedurende 10 minuten het deeg tot het soepel is. Laat vervolgens minimaal 1,5 (liefst 2 a 3 uur) op een plek afgedekt met folie rijzen.
  2. Snijd de vulling in stukjes en bak het gehakt rul in de koekenpan. Doe hetzelfde met de paprika's, uien en champignons. Wok de spinazie gedurende 1,5 minuut.
  3. Verwarm het blik tomatenstukjes en tomatenpuree samen met de knoflook en olijfolie en voeg naar eigen smaak wat peper toe.
  4. Maal de olijven grof (indien gewenst kun je deze door het deeg mengen).
  5. Verdeel het deeg in 5 rollen en rol elk deeg uit tot een plak van ca. 25 bij 17 cm.
  6. Smeer het deeg in met de tomatensaus, maar blijf zeker 1 cm van de rand. Bestrooi rijkelijk met de gewenste inhoud.
  7. Rol het deeg van de korte kant op en vouw de open zijkanten eronder. Leg de stromboli's met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  8. Bak de stromboli's af in een voorverwarmde oven op 200 graden (ca. 180 graden bij heteluchtoven) gedurende ongeveer 30/35 minuten, tot de broodjes diep bruin zijn.
  9. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza