Snelle kip curry met mango en sperziebonen

Snelle kip curry met mango en sperziebonen

Smulweb imageSmulweb

Met deze snelle kip curry met mango en sperziebonen waan je jezelf even in een warm oord. De boontjes zijn lekker knapperig en de curry is kruidig en zoet. Garneer het gerecht met korianderblad een geroosterde amandelen.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Snelle kip curry met mango en sperziebonen op tafel.

  1. Neem een wok of hapjespan en giet er olie in. Laat de pan goed heet worden.
  2. Snijd de kipfilets in hapklare brokken en roerbak ze in enkele minuten bijna volledig gaar.
  3. Neem een pan met zout water en blancheer de in delen gesneden sperziebonen gedurende 5 minuten. Laat ze daarna uitlekken en bewaar ze.
  4. Fruiten gesnipperde ui, geperste knoflook en geraspte gember enkele minuten in het restant olie van de kip. Voeg kerriepoeder, citroensap en geraspte schil (zest) toe en wok even mee.
  5. Voeg vervolgens de gewokte kipblokjes en geblancheerde sperziebonen toe en roerbak nog even mee. Zorg ervoor dat de boontjes gaar zijn, maar nog wel knapperig.
  6. Voeg als laatste de mango chutney toe en roerbak nog een minuut mee. Proef en breng hoog op smaak met peper en zout.
  7. Leg de curry op 2 borden en garneer met vers gesnipperd korianderblad en eventueel gesnipperde, geroosterde amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Kip curry