Pizza bodem

Pizza bodem

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf de lekkerste pizza's met dit recept voor pizzadeeg. Laat het deeg een uur rijzen en beleg het vervolgens met tomatensaus en topping naar keuze, bijvoorbeeld champignons met gorgonzola of salami met ui en paprika. Bak de pizza in 10 minuten gaar en garneer af met rucola en verse kruiden.

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 180 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pizza bodem op tafel.

  1. Week de gist in het lauwwarme water met de suiker.
  2. Maak van de bloem een berg met in het midden een kuiltje. Doe hier het zout en de olijfolie in. Voeg vervolgens de geweekte gist toe. Voeg restant water langzaam toe en draai met je vinger of lepel langs het randje van de kuil, zodat de bloem langzaam vermengt met de overige ingrediënten. Kneed het deeg totdat het een mooie, niet-plakkende massa is geworden. Kneed op een gegeven moment verder op het aanrechtblad. Doe de deegbal in een ingevette bak, leg er een natte, warme theedoek over en laat het deeg een uur rijzen.
  3. Maak 2 (of 3 kleine) balletjes van het deeg. Rol een balletje uit tot een cirkel van 1 à 2 mm dik. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier of strooi maïsmeel op de bakplaat. Doe vervolgens de tomatensaus en de gewenste toppings op de pizza. Als je een pizzaschep gebruikt, doe er dan eerst maïsmeel op voordat je het deeg en beleg erop legt.
  4. Besprenkel de randen van het deeg met een beetje olijfolie. Zet de oven op 250 graden (met extra bodemverwarming), of bij de GreenEgg houd je een temperatuur van 250 graden aan. Bak de pizza in 10 minuten gaar.
  5. Topping ideeën: champignons en gorgonzola, salami ui paprika mozzarella, tonijn gemengd met rode ui en kappertjes, zwarte olijven en mozzarella, uitgelekte spinazie uit de diepvries met half zongedroogde tomaten, geitenkaas, pijnboompitten en kleine stukjes ontbijtspek, groene pesto met mozzarella, halve cherrytomaatjes, snippers ontbijtspek en rucola, cherrytomaatjes met groene pesto en ansjovis uit zuur, gekarameliseerde rode ui met champignons.
  6. Als de pizza klaar is, leg dan rucola (en eventueel verse kruiden) over de pizza of doe kruiden door het deeg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza