- 1500 ml Kookvocht
- 100 g Roux
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige aspergesoep met gerookte zalm op tafel.
- Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 1 cm.
- Kook de asperges en schillen afzonderlijk van elkaar ongeveer 15 minuten.
- Giet de schillen door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Roerbak de asperges 15 minuten in wat roomboter.
- Maak met boter en bloem een roux en giet er het kooknat van de asperges en de schillen bij.
- Breng het geheel aan de kook en voeg er de geroerbakte aspergestukjes aan toe.
- Laat die nog meekoken totdat ze de gewenste gaarheid hebben bereikt.
- Voeg de room en de bouillonblokken toe.
- Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Schep de soep in de borden en garneer met gerookte zalm en dille of peterselie.