- 4 Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
- 6 g Rozemarijn, vers
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mediterrane asperges met pittige kip cordon bleu op tafel.
- In de lengte kipfilets insnijden, na te zijn gewassen en gedroogd. Breng kipfilet van binnen en van buiten op smaak met peper en zout. Vul kipfilets vanbinnen met een plakje kaas en plakje parmaham. Hak verse rozemarijn en de teentjes knoflook zeer fijn en smeer daarmee kipfilets van buiten in. Verpak in plastic folie en laat een uurtje intrekken in de koelkast.
- Schil witte asperges en snijd de onderkant af. Blancheer 5 minuten in kokend water met wat zout en houd warm.
- Smelt roomboter en vermeng met restant van de knoflook en wat zout. Snijd lente-uitjes in kleine ringen.
- Bak gevulde kipfilets op hoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn. Laat nog 3 minuten langzaam smoren. Zorg dat de kaas vanbinnen smelt en de kipfilets gaar zijn.
- Serveer op voorverwarmde borden, verdeel asperges erover, leg gesmolten knoflookboter erop en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.