Oreo koekjes

Oreo koekjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze makkelijke oreo koekjes met chocolade zijn we verzekerd van een succes op het kinderfeestje! Doordat de koekjes 100% homemade zijn, zijn ze niet te vergelijken met de kant-en-klare koekjes. Tijd om te bakken!

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oreo koekjes op tafel.

  1. Zeef bloem, cacao, bakpoeder en zout in een kom en zet apart. Roer of klop met een deegklopper of houten lepel de zachte boter en het ei tot een gladde massa. Voeg hieraan de poedersuiker, melk en het vanille-extract toe en klop weer goed tot je een mooi glad beslag hebt.
  2. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe aan het botermengsel en zet even een paar keer om. Voeg vervolgens de geraspte 100% pure chocolade toe en roer door tot alles samenkomt en je eindigt met een mooi glad koekjesdeeg, dit duurt niet langer dan 30 seconden. Indien nodig kneed je het even snel met de hand na, maar beperk dit tot een minimum.
  3. Wikkel het deeg in plastic folie, druk tot een platte schijf voor makkelijk uitrollen en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 175 C / 350 F. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en druk indien gewenst een koekstempel voorzichtig in het deeg. Snijd de koekjes uit en leg ze op een bakplaat of bakpapier. Bak de koekjes in 12 tot 14 minuten gaar (afhankelijk van je oven).
  5. Haal de koekjes uit de oven, laat ze op de bakplaat een paar minuten afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om volledig af te koelen.
  6. Maak de vulling door de poedersuiker met de zachte boter, melk en vanille-extract tot een glad mengsel te kloppen. Spreid de helft van de koekjes royaal met de vulling en druk een tweede koekje er bovenop.
  7. Bewaar de koekjes in de vriezer met of zonder vulling.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Oreo