Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Geroerbakte kip met asperges lente ui tauge en champignons op tafel.
- Schil de gember en de knoflook en hak ze beiden fijn.
- Snijd de champignons in vieren.
- Snijd de aspergestips doormidden. Als je grote asperges gebruikt, moet je eerst het onderste gedeelte schillen en snijd ze dan in stukken van 2 tot 3 cm.
- Snij de lente-ui in stukken van 1 cm.
- Snij de kipfilet in blokjes.
- Overgiet de asperges, taugé en champignons met heet water. Laat ongeveer 1 minuutje staan en spoel ze dan af met koud water (goed laten uitlekken).
- Kook de rijst of de noedels.
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook.
- Voeg de kip toe en roerbak dit 10 minuten.
- Voeg de gember, sojasaus en oestersaus toe.
- Voeg daarna de uitgelekte groenten toe en roerbak voor een paar minuten.
- Voeg als laatste de lente-ui toe en roerbak nog een minuutje.
- Garneer het geheel met de koriander.