- 2 el Basilicum vers
- 350 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Parmigiana di melanzane op tafel.
- Was aubergines en snijd ze in dikke plakken. Bestrooi ze met wat zout en laat ze een uur staan om wat vocht te onttrekken. Dep ze droog met keukenpapier.
- Doe wat olie in een pannetje, haal de aubergineplakken door bloem en frituur ze. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Meng de tomaten met gesnipperde ui, 2 teentjes geperste knoflook, de basilicum en olijfolie goed in een pannetje door elkaar en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaaltje in met olijfolie en insmeer het met het laatste teentje geperste knoflook. Leg er een laagje aubergine op, dan een laag saus, laagje gesneden mozzarella en wat geraspte Parmezaan. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn.
- Zet de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden en bak ongeveer 40 minuten tot de korst mooi goudbruin is.
- Haal uit de oven en serveer warm. Geniet ervan!