Visschotel kabeljauw tomaten feta korst op preibedje

Visschotel kabeljauw tomaten feta korst op preibedje

Smulweb imageSmulweb

Hartig en ziltig: kabeljauw op een bedje van prei gebakken met feta, tomaatjes en kruidige crème fraîche. Met een stevige korst van feta.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Visschotel kabeljauw tomaten feta korst op preibedje op tafel.

  1. Was de prei en snijd in dunne ringen. Was de vleestomaten en snijd in plakjes. Strooi er peper en zout over voor extra smaak van de tomaten. Was de kabeljauwfilet, dep droog met keukenpapier en maak er 4 gelijke stukken van. Snijd de feta in dunne schijfjes.
  2. Neem een pan, doe er de olie in en roerbak de preiringen ongeveer 5 minuten tot ze glazig zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Neem een ovenschaaltje en vet deze goed in met olie (of boter). Maak een bedje van de prei. Leg daarop de helft van de feta plakjes. Leg daarop de kabeljauwfilets en bestrooi deze goed met peper en zout. Leg daarop de plakjes vleestomaat met wat extra peper voor de smaak.
  4. Roer de crème fraîche en kruid met een snufje nootmuskaat. Spreid dit uit over de tomatenschijfjes. Leg daarbovenop de andere helft van de dunne plakjes feta.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak het geheel ongeveer 30-35 minuten totdat alles mooi gaar is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente