Tom kha kai met noedels (semi maaltijdsoep)

Tom kha kai met noedels (semi maaltijdsoep)

Smulweb imageSmulweb

Een smaakexplosie uit de Aziatische keuken, deze toma kha kai met noedels. Sereh, citroenblad, gember en galanga geven de kippenbouillon een heerlijk aroma. Geserveerd met gebakken kip, courgette, paprika en ui. Noedels erbij en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Tom kha kai met noedels (semi maaltijdsoep) op tafel.

  1. Verwarm of maak de kippenbouillon.
  2. Voeg de kokosroom/cre, het citroengras (sereh), het citroenblad, de gember en de galanga toe. Laat op laag vuur 30 minuten zacht koken.
  3. Zeef de bouillon en laat even staan op zeer laag vuur.
  4. Meng de kipfilet met de rode currypasta en 2 el olie, laat het even 10 minuten intrekken.
  5. Verhit een wok en bak de kip op hoog vuur 2 minuten rondom. Voeg 1 el olie toe en bak de courgette, de paprika en de ui 3 minuten mee.
  6. Voeg de gezeefde bouillon toe, breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
  7. Breng op smaak met limoensap en zout.
  8. Kook de eiernoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, liefst iets korter omdat het later nog iets zal nagaren in de bouillon.
  9. Verdeel de noedels over 4 kommen en schep de hete bouillon erover. Garneer met koriander naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep