Vegetarische ovenschotel met aardappel broccoli en feta

Vegetarische ovenschotel met aardappel broccoli en feta

Smulweb imageSmulweb

Een romige vegetarische ovenschotel met een hartige touch van feta en geroosterde pijnboompitten. Verwen jezelf en anderen met deze verassend lekkere, vegetarische variant van de Hollandse stamppot.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarische ovenschotel met aardappel broccoli en feta op tafel.

  1. Schil de aardappelen en kook deze tot ze gaar zijn. Maak er vervolgens met een stamper aardappelpuree van (met toevoeging van een scheutje melk).
  2. Snijd de stronk broccoli in stukjes, en doe deze ca. 3 minuten in kokend water. Haal de stukjes broccoli met een schuimspaan uit de pan. Snijd de bosui fijn. Snijd de fetakaas in kleine blokjes. Hak de pijnboompitten (of gemengde noten) zeer fijn.
  3. Verhit de oven voor op 150 graden.
  4. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en fruit daarin de gesneden bosui. Voeg de broccoli, gesneden fetakaas en room toe en roer regelmatig in de pan onder hoog vuur. Zet na enkele minuten het vuur wat lager, en voeg de gehakte pijnboompitten (of noten) toe, en roer het geheel nog even door.
  5. Vet de bodem en zijkanten van de ovenschaal in met boter. Doe het broccoli/fetakaas-mengsel in de ovenschaal. Doe daarboven op de aardappelpuree, en strijk het geheel aan de bovenkant glad. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over.
  6. Laat het gerecht vervolgens zo'n 15 minuten in de oven verder gaar worden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vegetarische ovenschotel Broccoli ovenschotel