- 132 g Jong Belegen Kaas 30+ Plakken
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Spinaziequiche met kruiden-knoflookkaas gedrtomaten pijnboompitten op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden of kijk op de verpakking welke temperatuur aanbevolen wordt.
- Ontdooi de spinazie ruim tevoren en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
- Pel en snipper de ui en snijd de uitgelekte tomaten in kleine stukjes.
- Verhit de olie in de wok en bak hierin de ui glazig. Voeg de spinazie toe en roerbak deze even mee (3 minuten).
- Doe de spinazie in een vergiet en laat goed uitlekken.
- Doe de spinazie nu in een schaal. Roer de stukjes gedroogde tomaten en de in stukjes gesneden kruidenroomkaas erdoor. Maak de spinazie op smaak met peper, zout en eventueel nootmuskaat.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op. Beleg het bladerdeeg met de plakjes kaas. Verdeel hierover het spinaziemengsel. Bestrooi eventueel met de pijnboompitten.
- Klop de eieren los met de room en verdeel dit over de spinazie. Bestrooi de quiche met de geraspte kaas.
- Bak de quiche plm. 20 minuten op de 2e richel onderin de oven tot de quiche goudbruin is. (Oventijd kan verschillen. Is afhankelijk van je oven!)