- 600 g Pruim Tros Tomaat
- 300 g Buffelmozzarella
- 60 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Salami-tomaten-mozzarella-basilicum quiche op tafel.
- Maak een soepel deeg door bloem met water, kwark, olie en een snufje zout te mengen. Kneed tot een bal en laat die even afgedekt rusten in de koelkast.
- Maak de vulling van de quiche door de tomaten en bolletjes mozzarella in plakjes te snijden, ui en salami te snipperen.
- Vet een springvorm of quichevorm (26, 28 cm) in met boter. Leg het deeg op een plank of het aanrecht en bestrooi het met wat bloem. Rol het deeg uit en doe het in de vorm. Maak een opstaande rand van 2 cm en prik wat gaatjes in de bodem.
- Bedek de bodem met plakjes tomaat en mozzarella. Verdeel de gesnipperde salami en ui erover.
- Meng slagroom met eieren, paprikapoeder, een snufje zout en de gesnipperde basilicum. Verdeel het mengsel over de vulling.
- Zet de quiche op een bakplaat en bak in een voorverwarmde heteluchtoven op 180 graden in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.
- Smullen!