Koekjes cake

Koekjes cake

Smulweb imageSmulweb

Een cake én koekjes in één! Een laag koekjesdeeg gevuld met een laagje abrikozengelei en een laag luchtige cakebeslag met banketbakkersroom en pecannoten. Bak en smullen maar!

120 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Koekjes cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten voor het koekdeeg en laat het deeg rusten in de koelkast.
  2. Maak intussen de banketbakkersroom en laat deze opstijven.
  3. Spray de bakvorm goed in met bakspray en vul de bodem met het gekoelde koekjesdeeg. Breng een dun laagje abrikozengelei aan op het koekdeeg.
  4. Bereid het cakebeslag voor door boter, suiker en vanillesuiker licht en luchtig te mixen. Voeg eieren toe, één voor één. Klop nog zo'n 3 minuten door.
  5. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed. Voeg daarna de melk toe.
  6. Schenk een laagje van ongeveer 3 cm van het cakebeslag over het koekdeeg.
  7. Haal de banketbakkersroom uit de koelkast en doe deze in een spuitzak. Spuit diagonale strepen van room over de cake. Strooi daarna gehakte pecannoten over de cake.
  8. Bak de cake in 35-40 minuten goudbruin. Controleer goed of de cake gaar is, dit verschilt per dikte van de mix en grootte van het bakblik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Koekjes Cake