Japanse roerbakschotel met spek paksoi worte en ui

Japanse roerbakschotel met spek paksoi worte en ui

Smulweb imageSmulweb

Maak deze Japanse roerbakschotel met spek, paksoi, wortel en ui in een handomdraai en geniet van smaken uit het verre oosten. Gebruik JB Shichimi Togarashi en voeg vissaus en sojasaus toe voor extra smaak. Serveer met bijvoorbeeld glasnoedels of pandanrijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Japanse roerbakschotel met spek paksoi worte en ui op tafel.

  1. Snijd het spek in grove blokjes en smeer ze in met JB Shichimi Togarashi. Schil de winterwortel en snijd deze in plakjes. Snijd de paksoi in reepjes. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Pel en hak de knoflook. Pel de ui en snipper deze fijn.
  2. Verhit een wok met de olie, bak het spek 4 minuten hard aan. Voeg de knoflook, ui en wortel toe en bak nog 2 minuten door. Voeg ook de champignons en de paksoi toe, schep nog 2 minuten door.
  3. Blus de pan af met de vissaus en de sojasaus. Draai het vuur omlaag en laat het geheel 2 minuten stoven.
  4. Garneer af met koriander, schep om en serveer met bijvoorbeeld glasnoedels of pandanrijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Ui Speklap