Oliebollen zonder rozijnenkrenten

Oliebollen zonder rozijnenkrenten

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke oliebollen zonder rozijnen of krenten. Het deeg krijgt door het citroenrasp en de handwarmte van de melk extra smaak. Bak de bollen in de olie en bestuif voor het serveren met poedersuiker.

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Oliebollen zonder rozijnenkrenten op tafel.

  1. Smelt de boter. Verwarm de melk tot handwarm. Los de gist, het ei en de boter erin op. Roer de bloem en het zout door het beslag en meng goed door.
  2. Meng tot slot de rasp van de twee citroenen toe. Laat het beslag circa 30 minuten rijzen onder een vochtige doek.
  3. Verhit de olie tot 180 C. Roer het beslag door. Houd een ijsknijper in de hete olie om plakken van het deeg te voorkomen en schep met de ijsknijper bollen beslag in de olie.
  4. Bak de oliebollen in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. Laat de oliebollen uitlekken op keukenpapier. Bestuif de oliebollen voor het serveren met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Oliebollen