Venkelsoep met gerookte paling

Venkelsoep met gerookte paling

Smulweb imageSmulweb

Laat je smaakpapillen genieten met deze heerlijke venkelsoep met gerookte paling. Fijngesneden venkel wordt gecombineerd met melk, bouillon en witte wijn voor een romige smaak, met daaraan toegevoegd reepjes gerookte paling. Simpelweg heerlijk!

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Venkelsoep met gerookte paling op tafel.

  1. Snij de venkel fijn en haal de harde kern eruit.
  2. Verwarm de venkel met de melk en zout en kook ze in 15 minuten gaar. Pureer het geheel met een staafmixer.
  3. Smelt de boter in een soeppan lichtbruin en roer de bloem erdoor. Voeg al roerend de bouillon in gedeelten toe.
  4. Voeg de venkelpuree toe en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de witte wijn toe.
  5. Schep soep in diepe borden en verdeel de palingreepjes over de borden. Garneer de soep met venkelgroen.
eet smakelijk