Stoofperen zonder suiker en gist

Stoofperen zonder suiker en gist

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke stoofperen zonder suiker en gist. Met je favorite bramen en een beetje kaneel. Geserveerd met een siroop van het kookvocht.

120 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Stoofperen zonder suiker en gist op tafel.

  1. Schil de stoofperen, maar laat het steeltje zitten (voor de sier).
  2. Doe de stoofperen in een pan waarin ze allemaal op de bodem kunnen staan.
  3. Prak de bramen met een vork en schep ze in de pan.
  4. Halveer het kaneelstokje met een scherp mes en doe dat samen met 1 el agavesiroop, de balsamicoazijn en de kruidnagel in de pan.
  5. Voeg zoveel water toe dat de peertjes net onder staan en breng aan de kook.
  6. Laat twee uur stoven met een deksel op de pan.
  7. Schep in het laatste kwartier een soeplepel van het kookvocht uit de pan en doe dat in een steelpan, samen met - naar smaak - de overige 3 el agavesiroop.
  8. Breng aan de kook en laat indikken tot het een wat dikkere siroop is geworden.
  9. Haal de peertjes voorzichtig uit de pan en spoel eventueel het bramenpulp van de peertjes.
  10. Serveer met het ingedikte kookvocht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Stoofpeertjes