Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Arabische sperzieboontjes in kruidige tomatensaus

Arabische sperzieboontjes in kruidige tomatensaus

smulweb badge smulweb

Arabische sperziebonen in een kruidige tomatensaus, geserveerd op rijst met gekruide gehaktballetjes. De ui en koriander zorgen voor een aromatische smaak. Lekker voor een doordeweekse dag of weekendmaaltijd.

45 min bereiden bijgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 400 g Sperziebonen
  • 4 Tomaten
  • 6 takjes Koriander (takje)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 Laurierblaadjes
  • 22 g Citroen
  • 1 snufje Peper zwart
  • 150 g Zilvervliesrijst
  • 150 g Rundergehakt
  • 1 el Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Arabische sperzieboontjes in kruidige tomatensaus op tafel.

  1. Smoor in een eetlepel olie 3/4 deel van de ui samen met de knoflooksnippers enkele minuten.
  2. Voeg dan de partjes tomaten toe met het laurierblad en het schijfje citroen en flink wat peper. Laat dit geheel 10-15 minuten zachtjes pruttelen tot een saus.
  3. Voeg dan de sperzieboontjes toe en laat ze 10 minuten garen in de saus.
  4. Vis het laurierblad en de rest van het schijfje citroen eruit en maak het gerecht verder op smaak met de blaadjes koriander. Voeg eventueel een snuf zout toe.
  5. Maak het gehakt op smaak met de gesnipperde koriandersteeltjes, de rest van de ui en flink wat peper naar smaak. Maak er balletjes van en bak deze in circa 10 minuutjes gaar.
  6. Kook ondertussen de rijst volgens de beschrijving op de verpakking.
  7. Serveer de Arabische boontjes op de rijst met de gehaktballetjes.