Heerlijke goulash met bier bereid

Heerlijke goulash met bier bereid

Smulweb imageSmulweb

Een warm kopje bier past perfect bij deze goulash! Breng het vlees op smaak met ui, wortel, knoflook, mosterd en tomatenpuree. Blus af met bier en laat het geheel inkoken. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat de goulash pruttelen. Roer crème fraîche en eventueel maïzena toe om de saus te verdikken.

60 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Nasi Bami blokjes varken
  • 200 ml Bokbier

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Heerlijke goulash met bier bereid op tafel.

  1. Neem een diepe pan of braadpan en verhit 2 klonten boter. Schroeit de brokken vlees snel rondom dicht. Breng op smaak met royaal peper, zout en paprikapoeder.
  2. Voeg gehakte uiensnippers, geraspte wortel, geperste knoflook, mosterd en tomatenpuree toe. Roer goed door en laat pruttelen.
  3. Blus af met bier en laat inkoken. Voeg ruim een halve liter groentebouillon toe.
  4. Laat met de deksel op de pan een uur pruttelen op laag vuur.
  5. Roer tegen het einde van de kooktijd de crème fraîche erdoor en voeg indien nodig wat maïzena toe om de saus te verdikken.
  6. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje