Japans courgette ui

Japans courgette ui

Smulweb imageSmulweb

Breng de Japanse keuken naar je eigen keuken met dit overheerlijke Japans courgette ui gerecht. Gebakken courgette en ui met sesamzaadjes en heerlijke toppings zoals soyasaus en teriyakisaus. Perfect knapperig met een hartige twist!

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Japans courgette ui op tafel.

  1. Rooster de sesamzaadjes in een koekenpan op middelhoog vuur totdat ze verkleuren. Haal uit de pan en zet dit opzij.
  2. Snijd de courgette in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed. Snijd de ui in fijne halve maantjes.
  3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak voor ongeveer 3 minuten onder regelmatig omscheppen.
  4. Voeg nu de courgette toe en roer door elkaar. Voeg soyasaus, teriyakisaus, sesamzaadjes en een snufje peper toe na ongeveer een minuut.
  5. Roerbak nog even door elkaar of totdat de courgette lekker zacht is.
  6. Doe in een bakje of leg op een bord en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette Ui