Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel romige rigatoni al forno op tafel.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in zout water, laat het uitlekken en afkoelen.
- Verwarm olijfolie in een pan en voeg het gehakt toe. Rul het gehakt totdat het kruimelig is en voeg 1 el tomatenpuree toe. Blus af met groentebouillon, voeg slagroom toe en laat het geheel koken.
- Voeg het restant tomatenpuree toe en laat de saus een half uur inkoken. Voeg daarna koude boter toe en breng de saus al roerend op smaak met zout, cayennepeper en geraspte Parmezaan.
- Snijd de ham in reepjes/blokjes. Doe de uitgelekte pasta in een ovenschaal. Roer de ham door de saus en verdeel de saus over de pasta. Strooi geraspte kaas erover.
- Bak het geheel in een voorverwarmde hete lucht oven op 180 graden totdat de kaas gaat lopen en goudbruin is.
- Haal de schaal uit de oven en zet hem op een plank op tafel. Smullen maar!