- 280 g patisseriebloem
- 400 g dulce de leche
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Dulce de leche brownies op tafel.
- Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakvorm van ongeveer 30x20cm met aluminiumfolie. Vet de folie in met boter, olie of bakspray.
- Smelt de boter in een middelgrote pan op een zacht vuurtje. Voeg de fijngehakte chocolade toe en meng tot een gladde saus. Zeef het cacaopoeder en voeg toe aan de chocoladesaus.
- Voeg de eieren één voor één toe. Voeg daarna de suiker en de bloem toe, meng tot een homogeen beslag. Indien je wil, kan je nu de noten toevoegen.
- Stort de helft van het beslag gelijk over de bakvorm. Verspreid ongeveer 4 à 6 eetlepels dulce de leche willekeurig over het beslag. Gebruik een mes om de karamelpasta een draai te geven. Voeg nu de andere helft van het beslag toe en herhaal de vorige stap.
- Zet gedurende 35 à 45 minuten in de oven, of tot het midden van de bakvorm stevig, maar nog niet droog gebakken aanvoelt.
- Laat de brownie volledig in de bakvorm afkoelen.