Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kalkoen voor de feestdagen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200/225 graden C. Smelt de boter in een steelpan.
- Leg de kalkoen op zijn rug in een braadslee. Schenk de gesmolten boter eroverheen. Plaats de braadslee een richel onder het midden in de oven. Braad de kalkoen en bedruip regelmatig met de braadboter en evt. rode wijn. Zo blijft het vlees mals en sappig. Gaar het geheel in ca. 2 tot 2,5 uur.
- Zet de oventemperatuur lager na 30 min. tot 175 graden C. De kalkoen is gaar als de poten gemakkelijk heen en weer bewogen kunnen worden. Verwijder het vetspek en zet de kalkoen nog ca. 15 min. lang terug in de oven om mooi goudbruin te kleuren.
- Neem de kalkoen uit de oven en laat deze - verpakt in aluminiumfolie - minstens 15 min. rusten. Maak evt. een jus.
- Leg de kalkoen terug in de braadslede en garneer met peterselie. Serveer het geheel met gebakken aardappeltjes.