- 100 g Mirin / Rijstwijn
- 0.5 Rode peper
- 150 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Teriyaki op tafel.
- Snijd de kipfilet in stukjes en bestrijk ze met marinade. Snijd champignons en rode peper. Schil gember en rasp deze. Pers knoflook.
- Blancheer de peultjes gedurende 4 minuten en wok ze daarna samen met de andere groenten.
- Breng sherry aan de kook in een steelpan en laat even doorkoken tot de alcohol is verdampt. Voeg sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hij wat stroperig wordt. Voeg vervolgens peper en knoflook toe.
- Verhit olie in een grillpan en bak de kipfiletstukjes in 6-8 minuten gaar. Als alternatief kan het vlees ook geroosterd worden in de oven. Doe daarna de kipfilet in een andere pan met de overgebleven saus en voeg 1 kopje water en het kippenbouillontablet toe. Laat de saus even indikken en bind deze eventueel met maïzena of allesbinder.
- Serveer het gerecht met groene groenten zoals peultjes, broccoli en champignons. Enjoy!