Cider recepten

Zelf Cider gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Cider recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Creme van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

Creme van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta

smulweb badge smulweb

Een heerlijk luxe gerecht met coquilles en een romige saus van bonen, knoflook en tijm. De coquilles worden geserveerd op een bedje van de bonenpuree en daarbij komt een jus van variërende groenten en pancetta. Maak het af met een beetje pancetta en olijfolie.

45 min bereiden voorgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 200 g Pancetta
  • 12 Sint-jakobsschelp
  • 200 g Witte bonen
  • 40 g Artisjokharten
  • 1 Sjalot
  • 1 takjes Bladselderij (takje)
  • 1 Wortel
  • 2 Teen Jumbo Knoflook
  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 300 ml Kippenfond
  • 4 el Extra vierge olijfolie
  • 15 g Cider

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Creme van boerentenen en coquilles met jus van kardoen en pancetta op tafel.

  1. Week de bonen 1 nacht in gezouten water.
  2. Kook de bonen met de knoflook, tijm en kippenbouillon.
  3. Pureer de bonen en voeg wat kookvocht toe tot een smeuïge saus ontstaat.
  4. Snijd kardoen, sjalot, selderij en wortel in grove stukken.
  5. Stoof groenten aan met de pancetta (houd een beetje pancetta apart voor de afwerking).
  6. Bevochtig groenten met kippenbouillon.
  7. Mix en zeef groenten wanneer de kardoen gaar is.
  8. Verwarm voor de afwerking de bonenpuree en de groentenjus.
  9. Mix de jus met olijfolie en 1 el verjus (of ciderazijn).
  10. Bak de sint-jakobsvruchten en leg ze op de bonenpuree.
  11. Schuim jus op en nappeer langs de puree.
  12. Werk af met wat gedroogde pancetta (laat 1 uur drogen in een oven op 180°C).