Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Luchtige puree met spruitjes spek en walnoten op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze gaar in water met zout. Laat de aardappelen goed uitdampen.
- Maak de spruitjes schoon. Kook ze in water met zout beetgaar (plm. 7 - 9 minuten). Giet de spruitjes goed af.
- Pel en snipper de ui. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Zet ze even apart. Bak de bacon in dezelfde droge koekenpan knapperig. Haal de bacon uit de pan en bak in het overgebleven vet de uisnippers goudbruin.
- Maak van de aardappelen een luchtige puree met de boter, warme melk en het losgeklopte ei. Breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Roer de goed uitgelekte spruitjes door de puree, samen met de gebakken uitjes, het grootste deel van de walnoten en een deel van de bacon (klein gemaakt).
- Serveer de spruitjesstamppot met de rest van de walnoten en bacon eroverheen gestrooid.