- 0.5 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Leuke romige baby quiche lorrianes op tafel.
- Schil uien en snipper fijn. Snijd rauwe ham (Coberg of Schwartzwalder schinken) in dobbelsteentjes. Verhit 2 el boter in een pan en fruit de uien en rauwe ham gedurende 3 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Meng eieren met slagroom, nootmuskaat en wat versgemalen peper.
- Laat bladerdeeg ontdooien en steek met een keukenring of glas rondjes uit.
- Neem een muffinvorm voor 12 stuks en vul deze met papier. Leg deegrondjes op het papier en duw ze vorm tot een schaaltje.
- Verdeel het uien-rauwe ham mengsel gelijkmatig over de schaaltjes. Giet ten slotte het ei-slagroom mengsel eroverheen.
- Garneer met vers gesnipperde bieslook en voeg géén zout toe.
- Zet de muffinvorm met de baby quiches in de voorverwarmde heteluchtoven en bak gedurende ongeveer 20 minuten gaar en mooi bruin.
- Quiches kunnen goed worden ingevroren en zijn houdbaar. Warm ze kort op in de oven en geniet ervan!