Heerlijke ovenschotel groene kool met champignons en gehakt

Heerlijke ovenschotel groene kool met champignons en gehakt

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke ovenschotel groene kool met champignons en gehakt. Gebakken in de wok met kerriepoeder en ui. Dan in een ovenschaal met aardappelpuree en geraspte kaas. Bakken in de oven tot goudbruin. Het perfecte wintercomfortgerecht.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Groene kool

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke ovenschotel groene kool met champignons en gehakt op tafel.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
  2. Maak de groene kool schoon, verwijder de harde stronken en snij in repen. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een wok en bak hierin het gehakt rul en gaar. Voeg de fijngesneden ui toe en bak even mee. Voeg de champignons en de kerriepoeder toe. Bak al roerend paar minuten mee.
  4. Voeg de reepjes groene kool toe en bak al roerend paar minuten mee. Verkruimel de bouillontablet over de groenten en voeg een klein kopje water toe. Roer goed door. Breng aan de kook, dek af en laat plm. 5 minuten koken. Haal het deksel eraf en laat op laag vuur nog 5 minuten koken. Het vocht moet nu verdwenen zijn en de kool gaar.
  5. Kook ondertussen de aardappelen gaar. Stamp ze fijn en maak hiervan een lekkere stevige puree met een scheutje melk, klontje boter en een los geklopt ei.
  6. Doe het groenten-gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de puree erover. Strooi eventueel wat geraspte kaas eroverheen.
  7. Bak de schaal gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven. En dan.... Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kool Groene kool