Bruine bonen soep

Bruine bonen soep

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke bruine bonensoep, met schouderkarbonades, groenten en rookworst. De bonen worden minstens twaalf uur geweekt, daarna in drie uur zachtjes gekookt. Serveer de soep met een lekkere snede brood en bijvoorbeeld een frisse salade.

120 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 Knolselderij
  • 3000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bruine bonen soep op tafel.

  1. Was de bruine bonen en laat ze minimaal 12 uur wellen in ruim water. Doe de schouderkarbonades of de hamschijf in een grote soeppan met 1 liter water. Breng aan de kook en schuim af.
  2. Voeg 2 liter water toe en de bruine bonen en breng opnieuw aan de kook.
  3. Maak ondertussen de groenten schoon. Snijd alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
  4. Voeg de bouillonblokjes, de laurierblaadjes, de kruidnagels, het bonenkruid en de tomatenpuree toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan gedurende 1 1/2 uur sudderen. Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen.
  5. Doe het vuur uit en laat even afkoelen. Verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Neem de karbonades of de hamschijf uit de soep, verwijder de botjes, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Voeg de rookworst en de droge worst toe, laat alles nog 20 minuten zachtjes koken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bonen Bruine bonen