Aardappel kikkererwten curry

Aardappel kikkererwten curry

Smulweb imageSmulweb

Met deze heerlijke aardappel kikkererwten curry haal je India in huis. De aardappels worden samen met kikkererwten, tomaten, ui, knoflook en kruiden gegaard in een romige saus van kokosmelk en rode currypasta. Serveer eventueel met rijst of naanbrood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Kikkererwten gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappel kikkererwten curry op tafel.

  1. Was de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  2. Snipper de ui fijn en hak of pers de knoflook. Verhit wat (kokos)olie in een pan met zware bodem.
  3. Voeg de ui, knoflook en tomaat toe en bak ongeveer 1 minuutje.
  4. Voeg daarna de 2 el currypasta en het blikje tomatenpuree toe en meng dit goed met de groentes.
  5. Voeg daarna de aardappelen toe en water tot de aardappelen net niet helemaal onder water staan. Even doorroeren, vuur lager en deksel erop.
  6. Controleer af en toe even of de aardappelen niet aanbranden en of er nog genoeg vocht in de pan zit.
  7. Als de aardappelen bijna gaar zijn, laat dan de deksel van de pan en laat de saus wat indikken. Voeg een flinke scheut (100 ml) kokosmelk toe aan het mengsel.
  8. Giet de kikkererwten af en voeg die toe aan het gerecht. Even goed doorroeren en controleer dat de kikkererwten ook lekker warm zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Curry Kikkererwt