- 500 g Runderpoulet, onbereid
- 4 Pruim Tros Tomaat
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Smullen rijk gevulde verse kruidige goulash soep op tafel.
- Maak uien en sjalotten schoon en snipper ze. Laat runderpoulet op kamertemperatuur komen. Gebruik géén stooflappen.
- Verhit boter in een hapjespan en bak ui en sjalot glazig. Voeg de vleesblokjes toe en bak ze rondom dicht en bruin. Voeg paprikapoeder, karweizaad, majoraan en zout toe. Roer alles door elkaar.
- Voeg de runderbouillon toe en laat het geheel een uur stoven. Schil aardappels en wortel en snijd ze in blokjes, snijd paprika in stukjes, ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes, pers knoflook.
- Voeg na een uur alle groenten toe aan de soep en laat het geheel nog 30 minuten stoven. Voeg tenslotte, al roerend, de rode wijn toe. Proef en voeg eventueel zout toe om de smaak te optimaliseren.
- Verdeel de soep in kommen of op soepborden en voeg een klodder zure room toe voor een romige smaak. Eet smakelijk!