Glutenvrije kaaskroketten

Glutenvrije kaaskroketten

Smulweb imageSmulweb

Glutenvrije kaaskroketten: heerlijke, hartige kroketjes gevuld met gesmolten kaasmengsel. Met een krokante korst van glutenvrije bloem en polenta. Ideaal voor mensen die van kaas en kroketten houden en glutenvrij willen eten. De kroketten zijn eenvoudig voor te bereiden en snel te frituren.

45 min bereiden

borrel

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Glutenvrije kaaskroketten op tafel.

  1. Laat de boter op een laag vuur smelten, voeg in één keer de bloem toe en roer met een houten lepel. Laat garen op een laag vuur.
  2. Voeg de melk geleidelijk toe en laat even doorkoken. Draai het vuur weer laag en voeg de geraspte kazen toe en laat erin smelten. Breng op smaak met zout, peper en verse nootmuskaat. Laat nog even doorkoken.
  3. Voeg de in koud water geweekte gelatine toe en roer er goed onder.
  4. Stort uit in een ondiepe vorm en laat volledig afkoelen.
  5. Om te paneren: klop de eieren los en doe in een kom. In een andere kom de glutenvrije bloem. In de derde kom de polenta.
  6. Haal de vulling uit de vorm en snijd in de gewenste vorm. Haal het eerst door de bloem, daarna door het ei en tenslotte door de polenta.
  7. Bewaar in de vriezer en niet in de koeling anders trekt het vocht aan en kun je ze niet meer krokant bakken. Frituur op 185°C tot mooi goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Kruiden Ei Bakken