Ovenschotel romige kazige kruidige broccoli

Ovenschotel romige kazige kruidige broccoli

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke ovenschotel romige kazige kruidige broccoli. Serveer als hoofd- of bijgerecht. Met de romige smaak van de broccoli en de heerlijke kaas smelt je weg bij elke hap!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 62.5 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel romige kazige kruidige broccoli op tafel.

  1. Blancheer de broccoli roosjes kort, enkele minuten in een pan met kokend zout water.
  2. Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe boter in een pan, fruit de ui, bacon en geperste knoflook.
  4. Vet een kleine ovenschaal in, of gebruik een quichevorm. Verdeel de gruyère over de bodem, leg daar het ui-knoflook-baconmengsel op, verdeel de broccoli roosjes eroverheen, besprenkel met het ei-room mengsel en maak het dak af met geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden en bak gedurende 30 minuten gaar en mooi lichtbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Broccoli ovenschotel