Zelfgemaakte pesto genovese

Zelfgemaakte pesto genovese

Smulweb imageSmulweb

Zelf heerlijke pesto maken is super simpel! Rooster wat pijnboompitjes, basilicumblaadjes, knoflook en Parmezaanse kaas in de keukenmachine, voeg olijfolie toe en klaar is je pesto genovese! Heerlijk bij de pasta , pizza of op een stukje brood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte pesto genovese op tafel.

  1. Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter lichtjes in een pannetje. Laat ze afkoelen op een bordje.
  2. Doe de knoflook, kaas en geroosterde pijnboompitten in de keukenmachine en maal fijn. Voeg de blaadjes basilicum toe en maal tot een groene massa.
  3. Giet de olijfolie er beetje bij beetje bij en mix goed door. De pesto moet niet te droog zijn maar ook niet te olieachtig.
  4. Breng de pesto op het laatst op smaak met een beetje zwarte peper. Zout is vaak niet nodig omdat de Parmezaanse kaas al zout is van zichzelf.
  5. Smeer de pesto op een stuk brood of gebruik hem in een pastagerecht, op de pizza of als dressing.
  6. Je kunt de pesto enkele dagen in de koelkast bewaren. Wil je hem langer bewaren dan kun je de pesto in een weckpotje doen. Giet er een dun laagje olijfolie op en sluit het potje goed af.
  7. Met dit recept maak je ongeveer 70 gr pesto.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen