Worteltaart

Worteltaart

Smulweb imageSmulweb

Een smeuïge worteltaart met noten en rozijnen naar traditioneel recept. Perfect als dessert met een romige topping van roomkaas, karamel en pecannoten.

45 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Kandijsuiker

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Worteltaart op tafel.

  1. Rasp de wortel, scheid de eieren, hak de noten en week de rozijnen.
  2. Klop de eierdooiers met suiker op en meng vervolgens de bloem, rasp, kaneel, zout en rum erdoor.
  3. Roer er met olie een gladde massa van.
  4. Klop de eiwitten op en spatel voorzichtig door de massa.
  5. Vul een ingevet en bebloemd bakblik met de massa en strijk glad.
  6. Bak de cake in 45 minuten op 180 graden in de oven.
  7. Laat de cake afkoelen en opstijven.
  8. Meng voor de topping alles tot een gladde massa, bestrijk de cake ermee en garneer met noten, pistache en geconfijte wortel. Strooi er nog wat bloemsuiker overheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Worteltaart