- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Herfst heerlijke kip-champignons quiche op tafel.
- Maak van het bloem, de boter, een ei, zout en 1 el water een kruimelig deeg. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
- Snipper uien, snijd champignons in plakjes, snipper peterselie, snijd kipfilet in blokjes en pers knoflook. Bak uien en knoflook glazig in hete olie. Voeg kipfilet toe en bak mee, voeg champignons als laatste toe en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de topping van melk, 3 eieren, peterselie, zout en peper. Rol het deeg uit. Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem. Leg het deeg in de vorm en druk de randjes omlaag. Voeg het champignon- en kippenmengsel toe, giet de topping erover en bestrooi met geraspte kaas.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de quiche in 40-45 minuten goudbruin. Haal de quiche uit de oven, verwijder de springvorm en snijd in stukken. Serveer en geniet!