- 1 el Vloeibare margarine
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pittige sperziebonen met aardappel en kaas op tafel.
- Schil vastkokende aardappelen en snijd ze in blokjes van 2x2 cm. Was de bonen en snijd ze eventueel in stukken.
- Doe 1 el boter of olie in een pan en fruit hierin uien en knoflook. Voeg bonenkruid toe en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en bewaar even.
- Blancheer de bonen in zout water gedurende ongeveer 6 minuten. Giet af en spoel af met koud water.
- Bak de aardappelblokjes tot ze goed gaar en mooi bruin zijn, voeg daarna de geblancheerde bonen toe en verwarm goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatste het uien-kruidenmengsel toe en roer goed door. Strooi geraspte Gruyère erover en laat smelten. Kaas is lekker pittig. Laat het geheel 8-10 minuten met een deksel (of bord) op de pan doorgaren.
- Serveer in een schaal of verdeel op voorverwarmde borden.