Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinees varkensvlees bonen paprika gember oestersaus op tafel.
- Snijd varkensreepjes en meng ze met sojasaus, droge sherry, kippenbouillon, oestersaus, sesamolie, rijstazijn, witte peper en maizena (of allesbinder). Roer goed door elkaar.
- Meng apart geperste knoflook, geraspte verse gember en 2 el arachideolie (pindaolie).
- Verwarm een wok met een beetje arachideolie tot heet. Roerbak tweemaal de helft van het vleesmengsel om afkoeling te voorkomen.
- Voeg opnieuw olie toe aan de wok en roerbak de sperziebonen en paprika snel tot ze bijtgaar zijn. Voeg het gembermengsel toe en roerbak door elkaar.
- Voeg het vleesmengsel weer toe en roerbak nog een minuut totdat alles heet is en er een mooie, dikke glimmende saus is ontstaan.
- Verdeel het gerecht over 4 borden en smullen maar!