- 1 el Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cantonese kip met geroosterde amandelen op tafel.
- Marineer de kipblokjes 30 minuten in een mengsel van maizena, water, eiwit en 1 eetlepel sojasaus.
- Verhit de olie in een wok. Rooster hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
- Bak de kipblokjes in de olie tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie, op 2 eetlepels na, uit de wok.
- Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de bosui, gemberwortel en paprikarepen gedurende 3 minuten.
- Meng azijn met zout, suiker, sambal oelek, sherry en 2 eetlepels sojasaus. Voeg de kipblokjes en dit sausje toe aan de groenten en bak al omscheppend 2 minuten.
- Serveer het gerecht bestrooid met de amandelen.