Cantonese kip met geroosterde amandelen

Cantonese kip met geroosterde amandelen

Smulweb imageSmulweb

De kipblokjes zijn gemarineerd en daarna gebakken in de wok met gemberwortel, bosui en paprikarepen. Als finishing touche geroosterde amandelen erbij en kipstoof van Cantonese keuken is klaar om te serveren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Cantonese kip met geroosterde amandelen op tafel.

  1. Marineer de kipblokjes 30 minuten in een mengsel van maizena, water, eiwit en 1 eetlepel sojasaus.
  2. Verhit de olie in een wok. Rooster hierin de amandelen tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken.
  3. Bak de kipblokjes in de olie tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de wok en laat ze uitlekken. Giet de olie, op 2 eetlepels na, uit de wok.
  4. Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de bosui, gemberwortel en paprikarepen gedurende 3 minuten.
  5. Meng azijn met zout, suiker, sambal oelek, sherry en 2 eetlepels sojasaus. Voeg de kipblokjes en dit sausje toe aan de groenten en bak al omscheppend 2 minuten.
  6. Serveer het gerecht bestrooid met de amandelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte