Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Pruimentaart met meringue op tafel.
- Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
- Splits twee van de eieren.
- Zeef het zelfrijzendbakmeel en de maïzena.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Vet de springvorm in en bestuif (m.n. buitenrand) met bloem.
- Meng de boter en 125 gram suiker met twee eierdooiers en één heel ei met een mixer.
- Meng de bloem en maïzena erdoor. Als alles goed gemengd is kan de melk erbij en nogmaals goed mixen.
- Schep het deeg in de vorm en leg hierop de gehalveerde pruimen met de bolle zijde naar beneden.
- Bak de bodem in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.
- Klop het eiwit stijf totdat er zich zachte pieken gaan vormen (als je de mixer eruit haalt, blijft een piek omhoog staan).
- Voeg onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de rest van de suiker (100 gram) toe.
- Verwijder de rand van de springvorm en spuit het eiwitmengsel met een spuitzak over de taart.
- Zet nog ca 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.