Gado gado met katjangsaus

Gado gado met katjangsaus

Smulweb imageSmulweb

Gado Gado met katjangsaus is een smaakvol Indonesisch gerecht. Groenten worden geblancheerd en gemengd met tofu, eieren en zoete aardappel. Maak dan de katjangsaus met ui, knoflook, lombok, trassie, laos, asem, santen en pindakaas. Giet de saus over de groenten en serveer het bij een traditionele Indonesische rijsttafel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Garnalenpasta
  • 2 Limoenblaadje
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gado gado met katjangsaus op tafel.

  1. Snijd de groenten fijn en blancheer ze, zodat ze knapperig blijven en de vitaminen bewaard blijven. Laat de groenten goed uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bak ze in wat pindaolie aan alle zijden goudbruin. Kook de eieren tot ze hard zijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Kook de zoete aardappel tot deze gaar is. Giet het af en laat de aardappel droog stomen. Neem de aardappel van het vuur en laat het afkoelen.
  3. Verdeel de groenten over een ovale platte schaal en leg de plakjes ei in het midden.
  4. Bereiding katjangsaus: snijd de ui, knoflook en lombok heel fijn. Doe in een sauspan samen met 15 cl water en voeg ui, knoflook, lombok, trassie, laos, asem, wat goela djawa en de djeruk perut blaadjes toe. Meng er de pindakaas doorheen en laat het geheel op een laag vuurtje smeuïg worden. Voeg al roerende de santen erdoorheen. Laat 5 minuten doorkoken. Voeg indien nodig extra pindakaas toe als de saus te dun is of verdun de saus met water of extra santen als deze te dik is.
  5. Giet de warme pindasaus over het groentegerecht en serveer als Gado Gado bij een traditionele Indonesische rijsttafel. Kies zelf de groenten die u in het gerecht wilt verwerken. De bovengenoemde groenten zijn als voorbeeld genoemd.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Gado gado