Pandan cake

Pandan cake

Smulweb imageSmulweb

Het recept voor de lekkerste Pandan cake: precies zoals hij hoort te zijn. Deze Indische cake is niet alleen wolkachtig luchtig, hij smelt ook nog eens op je tong. Serveer deze feestelijke cake tijdens een bijzondere gelegenheid en maak al je visite blij.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 3 druppels Groene kleurstof
  • 2 el Pandanpasta

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Pandan cake op tafel.

  1. Klop de eieren in 3 minuten schuimig in een kom. Voeg de suiker, de pandanpasta, het zout en het bakpoeder toe en klop alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en klop tot er een luchtige massa ontstaat.
  2. Doe dan de kokosmelk, 3 eetlepels water en de kleurstof erbij en klop nog even goed door. Voeg eventueel nog wat extra kleurstof toe als het beslag niet groen genoeg is.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet het bakblik in en giet het beslag in de vorm. Bak de cake in een uur gaar, zonder tussentijds de oven te openen.
  4. Zet dan de oven uit en laat de pandan cake langzaam afkoelen in de warme oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake