Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige tonijntaart warm of koud lekker op tafel.
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Bekleed de bakplaat of quichevorm met bakpapier en leg het (ontdooide) bladerdeeg eroverheen.
- Leg nog een vel bakpapier op het bladerdeeg en strooi hierover de bakknikkers of wat "oude"peulvruchten. Bak dit onderin de oven plm. 10 minuten. Haal uit de oven.
- Laat de tonijn wat uitlekken en snipper de ui.
- Klop de eieren met slagroom en 3/4 van de geraspte kaas door elkaar.
- Meng tonijn, kappertjes, gesnipperde ui, aardappelblokjes, citroensap, peterselie, mosterd, mayonaise, peper en eimengsel door elkaar.
- Verdeel dit over het voorgebakken bladerdeeg en strooi het restant van de geraspte kaas erover.
- Bak de taart nog plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.