Pittige tonijntaart warm of koud lekker

Pittige tonijntaart warm of koud lekker

Smulweb imageSmulweb

Pittige tonijntaart, ideaal voor warme en koude dagen! Een heerlijke mix van tonijn, aardappelblokjes, citroensap en kaas. Je bereidt hem eenvoudig en snel met dit recept!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pittige tonijntaart warm of koud lekker op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden. Laat plakjes bladerdeeg ontdooien.
  2. Bekleed de bakplaat of quichevorm met bakpapier en leg het (ontdooide) bladerdeeg eroverheen.
  3. Leg nog een vel bakpapier op het bladerdeeg en strooi hierover de bakknikkers of wat "oude"peulvruchten. Bak dit onderin de oven plm. 10 minuten. Haal uit de oven.
  4. Laat de tonijn wat uitlekken en snipper de ui.
  5. Klop de eieren met slagroom en 3/4 van de geraspte kaas door elkaar.
  6. Meng tonijn, kappertjes, gesnipperde ui, aardappelblokjes, citroensap, peterselie, mosterd, mayonaise, peper en eimengsel door elkaar.
  7. Verdeel dit over het voorgebakken bladerdeeg en strooi het restant van de geraspte kaas erover.
  8. Bak de taart nog plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Lunch