Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mezetapas auberginerolletjes van de grill met feta op tafel.
- Snij de aubergines overlangs in dunne plakken.
- Giet wat olie op een grote schaal en druk een paar plakken aubergine erin. Leg ze op een heet grillrooster op een halfhoog verhitte barbecue. Rooster ze snel aan beide kanten gaar lichtbruin (aan de randen iets geblakerd). Beweeg de plakken regelmatig heen en weer.
- Leg de aubergine op een schaal en bestrooi met zeezout. Doe de feta in een kom. Hak munt of basilicum fijn en doe met citroenschil en 1 el citroensap bij de feta.
- Smeer een beetje van het mengsel op elke plak aubergine en rol ze op. Snij de rolletjes doormidden en schik ze op een schaal. Ze kunnen afgedekt met aluminiumfolie 1-2 uur bij kamertemperatuur worden bewaard.
- Roer knoflook, chilipeper, extra vierge olijfolie, 1 el citroensap en wat zout in een kommetje door elkaar.
- Giet dit over de auberginerolletjes en dien direct op.